Mikrofiber Bez

Temizlik yapmak mı zor yoksa temizliği keyifli hâle getiren ipuçları ile hayatı kolaylaştırmak mümkün mü? Bir gün önce sildiğimiz yerlerin tozlandığını görmek kimin canını sıkmaz ki? Peki ya cam ya da ayna gibi yüzeylerdeki parmak izleri ve su lekeleri? Son yıllarda kullanımı giderek popülerleşen mikrofiber bezler, tam da bu noktada sorun çözücü olarak evlerimize konuk oluyor. Bu yazımızda mikrofiber bezleri sıradan bezlerden farklı kılan özelliklerinden avantajlarına, kullanım tüyolarından farklı türdeki rengarenk mikrofiber bezlere kadar merak ettiğiniz tüm sorularınızı cevapladık.

Normal temizlik bezlerine kıyasla olağanüstü incelikte liflerle dokunan mikrofiber bezler, polyester ve polyamid elyaf karışımlarından üretilir. Saç telinden 100 kat daha ince fiberlerle dokunan mikrofiber bezler, temizlikte sıradan bezlerin gösteremediği üstün performans özellikleri ile tercih edilir. Peki mikrofiber bezlerin özellikleri nelerdir?

  • Mikrofiber bezler, yumuşaktır ve bu özelliği ile ıslanıp kuruduktan sonra da şeklini muhafaza eder.
  • Mikrofiber bezlerin yapısındaki kumaşa hacim sağlayan polyamid elyaf, yüksek emicilik sağlarken bir diğer bileşen olan polyester ise kirli yüzeyleri çizmeden mikro düzeyde fırçalayarak temizleme özelliğine sahiptir.
  • Üretiminde kullanılan özel elyaflar, yüksek kir tutma kapasitesi ile öne çıkar. Antistatik özelliği ile toz parçacıklarındaki elektrik yüklerini çekerek silinen yüzeydeki tüm toz ve kiri içine hapseder. Sadece suyla dahi etkili temizlik sunar.
  • Toz ile ev akarlarını havaya ve yüzeye dağılmadan yapısında hapsederek yüzeylerden uzak tutar. Bu yönüyle alerji ve astım hastaları için idealdir. Yağı, suyu ve kirleri iterek değil emerek temizler. Bu sayede bakteri ve küf oluşumunu engellemeye yardımcıdır.
  • Mikrofiber bezlerin yapısındaki ultra ince iplikler sayesinde en küçük çatlaklardaki boşluklara kadar girerek arasındaki kirleri etkin bir şekilde temizler. Pencere, ayna, gözlük, cam objeler ya da elektronik cihazların ekranları gibi hassas yüzeyleri temizlerken bezin kullanım talimatlarına uygun kullanıldığında hasar vermez.
  • Normal temizlik bezlerinde kullanılan suyun 20’de 1 kadarı ile temizlik yapılabilir. Az miktar suyla temizlik yapılabilmesinin yanı sıra yüksek emicilik özelliğiyle daha fazla suyu çekerek kirleri arındırır. Bu sayede banyo ve mutfak gibi alanların temizliğini kolaylaştırır. Su tutma özelliğine rağmen yapısındaki mikrofiber elyaflar sayesinde çok hızlı kurur.
  • Mikrofiber bezler nemli kullanıldığında leke çıkarma özelliği ile halı ve koltuklardaki lekelerin daha kolay çıkmasını sağlar. Leke tutmadığı için temizlik bittikten sonra bezin kirlerden arındırılması da kolaydır.
  • Temizlik sonrasında leke ve iz bırakmadıkları için ekstra kurulama işlemi yapılmasını gerektirmez.
  • Islak ya da kuru tüm yüzeylerde uygulanabilir ve geride hiç toz bırakmadan kusursuz temizlik sunar.

MİKROFİBER BEZ NASIL KULLANILIR? HANGİ RENK BEZ NE İÇİN KULLANILIR?

Evde hijyenik ve kolay temizliğin çözümü olan mikrofiber bezler; ıslak, kuru ya da nemli kullanılabilir. Bezi buruşturmadan dörde katlayarak yüzeyi sildiğinizde tozları daha iyi hapseder. Özellikle hassas yüzeylerde tek katlı kullanmak zaman içerisinde zeminin deforme olmasına sebep olabilir. Dörde katlandığında ise kalın bir tabaka oluşturacağı için daha yumuşak bir silme işlemi yapmanızı sağlar.

Gözenekli yapısı sayesinde mikrofiber bezler, herhangi bir kimyasal temizleyici olmadan da hijyenik temizlik sağlar. Eğer benim içim öyle rahat etmez derseniz de beyaz sirke, sıvı arap sabunu ya da antiseptik özelliğe sahip lavanta, çay ağacı ve limon çekirdeği yağı gibi doğal yağlardan temizlik suyuna 1 – 2 damla ekleyebilirsiniz.

Tozları mıknatıs gibi çeken mikrofiber bezlerin, farklı renkler içeren çoklu paketlerde satıldığını görebilirsiniz. Bunun sebebi farklı alanlarda kullanacağınız bezleri daha kolay ayırt edebilmeniz içindir. Paket içindeki tüm bezler aynı özelliklere sahiptir. Tuvalet ve banyoda kırmızı, pembe; mutfakta sarı, yeşil; obje ve cam temizliğinde mavi ile mor renkteki Vileda mikrofiber bezleri kullanabilirsiniz. Bu sayede tuvalette kullandığınız bez, objelerinizi temizlerken kullandığınız bez ile karışmamış olur. Elbette hangi renkte mikrofiber bezi nerede kullanacağınızı kendi zevkinize göre tercih edebilirsiniz.